Boliger

Toftehaven består af 5 afdelinger, Svalen stuen, Svalen 1. sal, Viben, Lærken og Pirolen, der tilbyder hver sin type bolig.

Du kan se en beskrivelse af de forskellige afdelinger nedenfor. Det er boligselskabet Baldersbo, der opkræver indskud, husleje, el, varme og antennebidrag. Alle henvendelser vedr. husleje rettes til Baldersbo.

Lærken

Lærken har 16 boliger, med plads til 20 beboere på afdelingen, da de 4 boliger er til ægtepar.

Der er fælles spise/opholdsstue med køkken, hvor alle måltider anrettes, og hvor de fleste beboere indtager måltiderne sammen. I tilknytning til spise/opholdsstue er der en hyggelig terrasse, som vi benytter, når vejret tillader det.

Beboerne har mange og meget forskellige behov og vi lægger stor vægt på at det er beboernes hjem og det er dem der sætter dagsordnen. Vi arbejder efter Leve-Bo princippet og bestræber os på at få hverdagen til at ligne en almindelig hverdag som mulig med de funktioner der i en almindelig husholdning..

Vi tilbringer meget tid sammen med beboerne, - dels for at hjælpe med det, der er behov for og dels for at være sammen i et fællesskab, så alle kan være med og føle sig trygge. Vi gør en stor indsats for at finde på aktiviteter, der er relevante for beboerne.

Vi gør meget for at skabe hygge i afdelingen, så også højtider bliver festlige.

 

Pirolen

Pirolen er en afdeling med plads til 11 beboere.

Vores hverdag foregår i dejlige grønne omgivelser, tæt på Ballerup Centret og Gågaden.

Vi har også en dejlig skærmet have, som vi flittigt bruger, når vejret er til det.

Medarbejderne tilstræber at være synlige i afdelingen, har et godt humør, og der er plads til at vise individuelle hensyn i det daglige arbejde. 
Vi arbejder efter leve-bo konceptet, hvilket vil sige at mange af vores aktiviteter er daglige gøremål, som beboerne genkender fra hjemmet. Det er f.eks. at dække bord, rede seng, vande blomster, vaske tøj, støvsuge m.m.

Vi har en god omgangstone, meget humor i det daglige arbejde, vi viser respekt for den enkelte beboers livshistorie og arbejder  tværfagligt, for at opnå den allerbedste hverdag for vores beboere på Pirolen.

Pirolen er et dejligt sted at være, og vi skulle hilse og sige, at der altid er kaffe på kanden.

Plantegning

Svalen

Svalen er den nyeste del af Toftehaven og er i 2 etager med plads til 10 beboere på hver afdeling.

I stuen er der en lille terrasse til hver bolig og på 1. sal er der en altan til hver bolig.

Der er fælles spise/opholdsstue med køkken, hvor alle måltider anrettes, og hvor de fleste beboere indtager måltiderne sammen. Der er også fælles opholdsareal med fjernsyn, hvor det er mulighed for at sidde og hygge sig sammen.

Beboerne har mange og meget forskellige behov og vi lægger stor vægt på at det er beboernes hjem og det er dem der sætter dagsordnen. Vi arbejder efter Leve-Bo princippet og bestræber os på at få hverdagen til at ligne en almindelig hverdag som mulig med de funktioner der i en almindelig husholdning..

Vi tilbringer meget tid sammen med beboerne, - dels for at hjælpe med det der er behov for og dels for at være sammen i et fællesskab, så alle kan være med og føle sig trygge.

Vi gør meget for at skabe hygge i afdelingen, så også højtider bliver festlige.

Plantegning, stuen

Plantegning, 1. sal

Viben

Viben finder du centralt i huset. Der er et dejligt åbent miljø, med en dejlig lille gårdhave, som om sommeren pynter med farvestrålende blomster, og flittigt benyttes, når vejret arter sig.

I Viben bor 12 beboere, i store, lyse, dejlige boliger med hver sin egen lille have.

Vi lægger vægt på beboernes sociale samvær, ved at spise alle måltider sammen. At komme ud til et veldækket bord og måske et lille glas vin, det nyder de fleste beboere. Både beboere og personale sætter pris på et hyggeligt miljø.

Vi arbejder efter leve-bo princippet, og bestræber os på at få hverdagen til at være så normal, tryg og hjemlig som muligt. Hjælp til selvhjælp er også en stor del og bliver prioriteret i dagligdagen.

Vi prøver at skabe en stemning, med en god portion humor og en god omgangstone, med respekt for det enkelte menneske. Vi er optagede af den enkeltes livshistorie og mener, at vi derigennem får større forståelse for det hele menneske.

Vi har ansat både social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassisistenter samt sygeplejersker, og benytter os meget af faglig sparring.

Vi bestræber os på, at gøre alle højtider hyggelige.

Vi har altid lidt kaffe at byde på.

Plantegning